INFO

STYRET


 Styreleder            Cecilie B. Kjerland 

  Nestleder             Rune Thoresen 

  Styremedlem       Svein Tore Gerhardsen 

  Styremedlem       Åste Bråthen                 


  Varamedlemmer   Line Dagestad

                               Jørn Mellum

                               Hilde Vrangsagen

 

  

  Medlemskontingent er kr 120 pr år


  Gratis prøvetime for nye løpere

 

Historikk

Kongsvinger kunstløpklubb startet i forbindelse med nyåpning av Kongshallen rett før jul i 2013. . Klubbens første styreleder var Arnar Førsund og trener Mia Maria Jahrmann. Den 13.02.2014 ble Kongsvinger kunstløpklubb opptatt i Norges idrettsforbund, Hedmark skøytekrets. Målet på 50 medlemmer ble nådd i løpet av 2014. Allerede i 2015 hadde vi over 100 medlemmer. Klubben har senere skiftet navn til Kongsvinger kunstløp Klubben fikk raskt en egen Facebookside og hjemmesiden www.kongsvingerkunstlop.no. Logo ble designet av Inger Slåtten.


I desember 2014 tok de to første løperne Test 3 og var de første i klubbens historie til å representere Kongsvinger kunstløp i konkurranse. Senere har klubben hatt mange gode plasseringer, både på nasjonale stevner, Innlandsmesterskap og Norges Cup´er. Klubben har nå mange konkurranseløpere i ulike klasser, fra Oppvisningsklassen til Veteran. Charlotte Vrangsagen deltok, som klubbens første løper noensinne, i NM – og tok en solid 8. plass. Hun kvalifiserte seg også til finalen i Norges Cup 2020.


Styret og foreldre har siden oppstart i 2014 lagt ned utallige timer med dugnadsinnsats.

I 2018 arrangerte klubben sine første mesterskap: Innlandsmesterskapet i mars og Nasjonalt stevne i desember.

Etter dette har klubben arrangert flere stevner, og debuterte som arrangør av Norges Cup i februar 2020. Vi har arrangert kretssamling og flere leirer i Kongshallen, i tillegg til karnevalsfester og spektakulære show på isen.Trenere

Kongsvinger Kunstløp fikk høsten 2021 ny hovedtrener.

Nicholas Paul Milne er opprinnelig fra Skottland og har bodd i Norge i 13 år. Han har en solid bakgrunn som trener og som utøver på høyt nivå.

Nik var ferdig utdannet kunstløptrener fra Storbritannia i 2007. Han jobbet som trener i London før han flyttet til Norge for å jobbe for Bergen Kunstløpklubb og Loddefjord IL Kunstløp.

Nik har flere førsteplasser og gode plasseringer i konkurranser i Norge og i utlandet, blant annet flere ganger skotsk mester, samt Britisk mester og kretsmester fra Norge.


Klubbens skøyteskole trenes av Cecilie Kjerland, Heidi Østmoen, Jeanette S. Håven og Jenny Marie Jakobsen. 


    Vår nye trener Nicholas Paul Milne